Onderzoeksvoorstellen kunnen vanaf nu worden ingediend voor de 2024/2025 ronde van het financieringsinstrument Perspectief. Deze call voor proposals is gericht op onderzoekers van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die in consortia willen werken aan technologische innovaties. Het budget van de Perspectiefronde 2024-2025 is 26 miljoen euro met een looptijd van 6 jaar voor projecten. 

Lees verder

Belangrijke data

  • Indiening van intentieverklaring: Dinsdag 8 oktober 2024
  • Indiening van vooraanmelding: Dinsdag 19 november 2024
  • Indiening van voorstel: Dinsdag 13 mei 2025

Budget

Voor deze Perspectiefronde is een totaalbudget van 26 miljoen euro beschikbaar. NWO draagt minimaal 2 miljoen euro en maximaal 5 miljoen euro bij per project. De looptijd van een Perspectiefproject is maximaal 6 jaar.

Perspectief

Perspectief is een financieringsinstrument van NWO, waarin onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties werken aan technologische innovaties met maatschappelijke impact en het creëren van economische kansen voor Nederland. De onderzoeksprojecten hebben de nadrukkelijke focus op toepassing.

De omvangrijke onderzoeksprojecten hebben een looptijd van zes jaar en richten zich op de grote maatschappelijke uitdagingen en de sleuteltechnologieën. Hierbinnen is er relatief veel ruimte om de aanvraag zelf in te vullen. Deelnemende bedrijven krijgen de kans nieuwe samenwerkingen op te bouwen en krijgen toegang tot nieuwe kennis en technologie